Pages

Ads 468x60px

Friday, 27 June 2014

Ahlan Wa Sahlan !

Assalammualaikummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm .
Yow , lama tak taipp . heeeee . itew is sibuk sikit . ya lah
sekarang nie aku dah pindah p Bagan Serai , Perak .
ha sapa taktau Bagan Serai tuh kat mana , p Google kaih . 
nanti anda akan menemui jawapan di mana letaknya tempat tersebut .
haha
sebenarnya aku taknak pun pindah , dah biasa duduk Penang sejak kecik lagi
tapi sebab keputusan aku bukan lah keputusan majoriti , terpaksa lah mengalah ,
sebelum habis cuti sekolah hari tuh , dah selamat dah aku berpindah ke Bagan Serai 
dekat Kuarters Guru , Alhamdulilah tak dapat ceruk hulu ,
tengah-2 pekan , terasa secure lah sikit

mai kita cerita pasai rumah baru nie ,
sebelum aku masuk , rumah nie dah dekat setahun tinggal 
--aku bersyukur takdak kena ganggu apa-2 lagi , Alhamdulilah--
lepas cat , settle letrik apa , terus masuk pindah , tapi takdak lah bawak barang banyak-2 ,
ada jugak yang tinggal dkat rumah Penang
dan nasib baik jugak lah Penang tak jauh dari rumah , dlm sejam naik keta (kalau dengan aku) hahaha ,
tiap-2 minggu berulang p Penang , tengok Zetty dekat HSBM tuh sekali amek barang yang ringan-2 dekat rumah Penang ,
masa mengangkat nie , dok teringat alangkah bahagianyaaaa kalau dah ada suami , pakwe ka , ada jugak orang boleh tolong angkat , cewahhh . haha

rumah nie cuma satu blok ja , dlm 8 family gitu lah duduk sini
psstt , anak-2 teruna dekat sini semua hensem dan suka gilaaaaaa senyum .
Ya Allah bahagia betul duduk sini . kahkahkah !
cuma takdak kesempatan lagi nak tegur menegur , ai kan malu . *tutup muka*
takpa takpa , nanti saya tegur abang-2 kehh . haha . gatai .
selain dalam pekan , rumah-2 sedara dah jadi dekat lah , tuh yang masa memula ada ja yang dtg melawat .
hahaha . satu hal jugak nak melayan lagi , dah lah sibuk mengemas yang tak habis tuh
nie raya nie , open house pulak , mmg ramai lagi lah dah daftar dlm list nak mai
kemain kau , ada list tahuu . haha . nak senangkan diri sajorkk
dengan kawan-2 Ibu , kawan Ayah , sedara-2 , jiran tetangga termasuk abang hensem *ehem* dan bakal menantu . eh 
haha . yang last tuh aku gurau .
nasib lah ehhhh rumah baru nie beso dari rumah Penang , kalau lepas Adrian main walker dia ,
fuhh berpeluh kau nak mengejor , hahaha , muat lah yerkk kalau reramai pun sebab besar .
ni pun ada lagi yang tak kemas . haha . aku kan malas ,
dengan jadi mummy dekat Adrian lagi , pheww , patutlah aku kurus . eh ?

ha dah sudah aku taip ,
ni penat drive ulang alik Ipoh tak habis lagi , 
dengan jaga Adrian lagi
haha 
alasan semeta .
sebelum diakhiri dengan KBAI ,
aku Nurin Athirah serta keluarga mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan ,
perbanyakkan amalan di bulan mulia nie
minta ampun salah silap 
Selamat Berpuasaaaaaa semuaaa .
muahcxxxx ! *werkkk*
kbai 



Tuesday, 3 June 2014

Buat pun salah , tak buat lagi lah....

Assalammualaikum 
Hai Belog 
disebabkan malas nak tukar , stay ja lah sat noh cara gini .

ni nak habaq mai , aku dok bengang .
dengan sapa ?
dengan Mamat Sengal . haha ---> boh nama sat g baru tahuu .
dah lah dekat seminggu tak berwhatsapp .
hari nie bila dh whatsapp , saja nak perangat hati dah kenapa ?
mana bengang pun kannn T_T

bila tak tanya apa-2 marah .
bila tanya pun marah .
tambah tanya banyak-2 , dh lah cara jawab annoying .
pergh , tersiat pat belaih hati aku.
esok-2 nak tanya pendek-2
nak balas pendek-2
pastu biaq rindu mulut potpet aku .
mahu ?

dah merajuk , baru nak suruh tanya la lps nie , apa lah .
punca kadang-2 bukan apa pun 
aku reply lambat lah , takpun aku suruh dia tidoq ka , dia kata menghalau 
pergh , sebab dia ,
aku mcm nak asah parang takik leher dia pun ada kenkadang
nasib baik jauh ,
kalau dak hang doa lah banyak-2 hadap aku . hahaha
ai kan garang :P
tapi dgn dia ,
kalah woi garang aku . hilang mana tah ? o.O
ada saja nak menjawab bila aku marah .

nak kena menuntut ilmu  jadi lagi garang kot noh ?
hm 

sabaq lah hati hoi . T_T

malas sudah
takdak mood sudah
tapi
gua tukaq lagu dekat blog
p lah dgaq 
banyak sampai krem otak cari lagu .
kehkeh

luahan hati semata-2 .
nanti takmau dah post cemni lagi 
werk
kbai 

Sunday, 1 June 2014

Peghelih

Assalammualaikummmm . Hai Blogg . hari nie nak tukar style tulis blog . selalu sama ja . 
bosan ye dokk ? hihihi . kalau rasa mcm baca buku maap lah yee . nk try sekali ja :P 
tapi dok tertanya gakk , ada ka org type blog guna style cemni ? o.O

oh ya , lupaaa nk post pasai Perlis . hihi T_T nak kata busy dak , tapi ai is MALAS . mcm biasalah , online je rajin , nk blog-2 malas sikit :P

okay , tujuan aku p Perlis sebenarnya nak p amek adik aku yang kedua , Aimi ~
Aimi nie masuk PLKN dkat Guar Chenderai , Padang Besaq , kali nie dia terus balik rumah , kira tamat lah latihan kat sana . dia punya Jurulatih , wa cakap lu ,
hensem mcm Korea , padahal Askar kott . melting guaaaaa ~
kalau Kapten Alfi baca , mohon cari saya k :P
gatai tak habissss T_T
tapi Ayah aku biasa lah , p lah ceruk mana pun dia mesti nak singgah Pasar Pagi or Pasar Malam dekat tempat tuh
dia suka nak cari benda yang takdak dekat Penang .
Mall dia kureng sikit sbb katanya dekat rumah pun berlambak Mall dok ada . thehe
so , sebab nak singgah Psar Pagi dkat Perlis , maka bertolaklah kami awal pagi .
pukul 5 dah bangun , Adrian pun sama , terjegil mata terkejut tengok org kalut bangun pepagi . muka dia mcm " apa hal yang kalut sngt ? Perlis ja punn " kehkeh 
aku nie ada satu perangai sikit , kalau pepagi tuh ada nak p memana , automatik tak bleh tdoq . haha
dan lena sejam pastu bangun 
pastu iron baju
pastu jaga Adrian jap
pastu mandi , siap
dan akhirnya
aku org pertama siap . sejarah kot aku siap awai . eh ?

haha . banyak eh pastu :D

keluaq pun awai , lps Subuh dah terpacak elok dkat Astana . minum-2 sat baru gerak .
dlm keta mcm biasa lah aku , wajib lena . tuh pun elok dah smpai Aloq Setaq bru sibuk nak tdoq
awai-2 sbuk menyanyi lah , kacau Ayah aku drive lah . haha . mood aktif pagi-2 jadi kacau lah aku masa pagi-2 yerkk , 
kalau okay , aku okay lah , kalau dak , aku maki . --'
 sampai Perlis pun dah pkui 9 lebih gitu lah .
biasalah Ayah aku kalau p sana suka pakai jalan lama ,
tujuan utama yang tersembunyi : boleh singgah mana-2 Pasar Pagi . pfftt .
tapi masa tuh tujuan dia nak singgah dekat Pasar Pagi sebelum Kangaq tak silap aku .
orang ramai , yang boleh kata tempat tuh agak best lah , macam-2 ada terutama makanan 
haha . nak beli seafood tapi yalah pagi lagi kan , nanti nak letak kat mana ?
oh ya , kalau hampa nak beli seafood yang murah-2 , boleh p Kuala Perlis dkat Pasar Pagi .
barang basah kt situ sangat lah murah and fresh ~
tapi malangnya hari yang aku p pasar tuh takdak sebab
pasar tuh hanya bukak pada hari Ahad sajorkk . kaciwa lah kojap .
tapi takpaa , nanti kita p lagi , aku nak borong bebanyak . huahua . tamak .

dah habis borong barang-2 yang Ayah aku berkenan , terus gerak .
masa nie Adrian dh start ek ek , dia nie bukan boleh lama-2 dalam kereta .
cemuih katanya .
macam mana lah nak p jejauh nie kalau p Perlis pun dah ek ek ? haha
bukan takat p Perlis , p dekat-2 pun menjerit-2 , apa lah haih adik oi .

masa otw , nampak pulak Pasar Pagi dekat Beseri , 
singgah lagi tapi masa nie semua pakat takmau ikut , nak simpan tenaga kengkonon 
nak p berjalan dekat Padang Besaq pulak . 
kali ni dia beli bengkang ubi  sbb dok teringat bengkang yang dia beli masa dekat Pasar Malam Arau. luaq nampak sedap , aku pun terliuq
sekali makan , hampehhhh . rasa tepung ja lebih .
tipah tertipu rupanyaaaa .
tang makanan kt Perlis nie , banyak unsur-2 Siam kot nohh .
lagi pun aku jarang makan kat kedai area Perlis kecuali dekat Padang Besaq
yang tuh betui punya Siam homemade tambah dia punya pulut ayam dgn Tomyam .
thorrrbaikkk ~
susah nak cari yang sesedap dekat Padang Besaq okay . 
kalau rasa teringin , boleh lah p cari dekat situ .

dah smpai kem Aimi pun 10 lebih , angkut-2 barang , 
terus p Padang Besaq pulakk .
saja p awai sebab nak elak panas , ha lah Adrian tuh Pwince Lilin okay
mana boleh panas sikit . sekeh tahu lah .
tapi kalau dah nama pun Pwince kan , jalan-2 sat pastu dia dah qheyau takmau duduk dalam carrier baby .
oh utk pengetahuan , sekarang ni Adrian kalau p mana-2 wajib eh duduk dalam carrier tuh .
alaa , yang sangkut kat bahu tuh , mcm kendong dia lah
sebabnya Pwince Adrian dan berat sekarang nie
boleh mengundang untuk krem tgn yaaa .
beli stroller takmau duduk , beli carrier ikut mood nak duduk ka dak .
tapi kalau dgn aku , mmg aku paksa duduk .
larat sangat nak dukung dia . haha . 
dgn aku ja dia diam sikit kalau duduk dalam carrier .
aku kan garang :P
haha . lagipun aku jenih kalau dia nak qheyau , aku tunjuk apa-2 kt dia , diam lah , ha kan senang nak shopping ~
last-2 sbb dh qheyau panas , Ibu Ayah suruh kami shopping bertiga ja ?
what ? bertiga ?
mana pernah nak p beli barang bertiga ?
haaa , drama sngt dah aku nie . haha

nak taknak p jalah bertiga ,
aku ni kan kalau bab shopping laju ja jalan .
bukan kisah kaki sakit ka apa .
meround dlm tuh dh dkat 4-5 kali okay
sampai Zetty akhirnya nak menangis siap merajuk tak larat .
free lah kena marah dulu dgn aku .
bernasib baik sbb aku tgh bermood nak shopping ,
kalau dak , tengkingan kot diterima . haha
aku dah kata dah aku garang . 
kahkah 

kt sini kita kena pandai tawaq harga . kira kita putaq balik harga dia
kalau 35 dia letak , hg mintak kurang 28 , kalau dia bgi minta lagi smpai at leats harga tuh dah jadi separuh pada harga asal , baru berbaloi .
barang dia mmg murah baq hang even kedai banyak tapi kebanyakkan semua sama okay .
antara yang ada Beg , Baju , Barang Kemas , Brooch , Makanan , Kasut , Seluaq Jeans , Jersi Bola , Mainan , Periuk Belanga and macam-2 lagi
aku pun dkat seratus habis belanja kt sana
rembat Tshirt , brooch , spek lah
beli menda-2 nie ja tapi duit aku berjalan cm ayaq
rega murah , tuh beli banyak . haha
pastu beli kemeja dekat Adrian , konon nak sama lah pakai nanti , gigih pusing dlm Kompleks tuh cari .
masuk satu kedai nie , tnya harga baju , dia kata 38 , okay lah , minta kurang dpt 28 , minta lagi dia takmau bagi dh , dh la muka mcm nakharom , mau takmau ja layan , 
sumpah rasa pahal mcm babikk sngt nie ? ingt tak mampu ke cmna ?
boleh plak dia kata nie bukan pasar malam , nie ada kualiti ,
last-2 aku ckp kt dia takpa nk p tgok tmpat lain , siap kena jeling dgn aku
Aimi masa tuh mmg dok menyumpah dah , mmg bukan Pasar Malam , tapi beragak ah sikit nak ckp cmtu tambah dgn Aimi , dh lah baran .
nasib tak kena penampaq ja lah dgn dia . haha . aku blah pun sbb Aimi dah buat muka, dgn mulut skali .
pusing lagi seround jumpa satu lagi kedai , yang nie dia bgi 25 , barang sama , kualiti sama nmpk kepundekan di situ ? T_T
baju baby juai mcm juai baju kita nie . haih lah manusia oi .
tapi aku bersyukur sbb dpat jugak baju tuh dgn harga yang jauh lagi murah .

okay tips dari aku yang memang selalu p sana :
Padang Besaq nie luas okay , jadi aku bahagi-2 kan 

  • Kompleks : yang paling besaq , juai baju and barang-2 , ramai org beli kt sini , tapi harga dia mahal ye , pandai tawaq dpt lah murah.
  • Kompleks Kecil : yang nie dia juai makanan , kalau nak cari emping ka , asam ka , kacang gajus ka , kt sini .
  • Kedai : yang nie deret-2 kedai dpn Kompleks , barang sama ja . harga boleh lahh .
  • Khemah : yang nie barang lebih kurang dkat Kompleks dgn kedai , harga lagi murah okay .
  • Kedai atas : ni kat atas sikit , mcm bukit , yang ni pun murah tapi org mcm tadak . haha
yang tuh ja yang ada . kedai makan dpn Kompleks Kecik , betui dgn Kompleks .
kalau bawak anak kecik , make sure 
  • pkai sleeveless , kalau boleh pkai seluaq pendek sebab kat sini panas Ya Rabbi.
  • bawak stroller atau carrier , larat kau nak dukung ? dgn nk beli barang lagi .
  • kalau boleh beli ah kipas kecik tuh , nangis-2 kipas je bagi diam . haha
  • pastu bagi lah anak hg tuh kenyang siap-2 , takdak tempat nak sorok-2 eh kalau hg jenis pemalu tambah anak hg jenis breastfeeding mcm Adrian , tgok mak aku , muka toya ja bf Adrian dpn org ramai . haha
  • kalau tandas , okay lah hari org takramai , tapi kalau ramai , bau dia Nauzubillah , stok hati kering ja boleh masuk . :P
okay tuh jalah yang aku nak share pun . haha
kalau ada salah ka pasai tempat tuh , mohon maap lah yeeee .
nak gambaq sila p Google eh , bukan tak pandai kan . hahaha
banyak lagi tempat best , tapi dh ni ja aku dok p , so update ja pasai Padang Besaq .
sebelum raya kena p lagi Padang Besaq . ada lagi benda aku nak beli nie . haha

-tamat- 
jumpa next post
pasal hm , tak pikir lagi . haha
muah cikittt ~ :*
byebye




Friday, 30 May 2014

Night Market Batu Feringghi

Assalammualaikum !
hailooo ~ dh dua hari tak update belog ,
busy dgn hal rumah baru , mlm tdi nak update , tak dan sbb gua penat
hari nie , penat pun gua update gak lah , janji ada . haha
sebenarnya ada dua post , satu pasal Batu Feringghi , satu pasal Perlis ,
satu satu lah ye nak post pun , kang ckp tamak plak .
hahaha . heyy bkn sng tahu nak rajin cmnie .

smlm sblum p Penang , aku dh keluaq dgn Anas and Yana , p Sunway sat , pastu p Tesco
padahal bukan ada apa pun , saja ja sbb lama tak jumpa .
lagi pun semenjak Jusco dh tutup , dh takdak hala tuju mna nak lepak . kehkeh
st g lepak Mcd hbis lah naik lagi berat aku , ingat senang apa nak kurus .
jadi , sblum kluaq aku suruh depa mai dulu rumah , sebab Yana tak biasa lagi tgok Adrian ,
Anas ja yg pnah tgok , tapi mcm biasa lah , anak teruna tuh bkn mau dkat perempuan , dia nak lelaki sahaja ya ! haha . gelak-2 mau , nak main lebih-2 jgn harap , berkenan lebih lagi dkat Anas . huahua . tapi tak sangka jugak Anas nie minat budak-2 .
okay good ~ ciri-2 lelaki idaman , sapa nak boleh tinggal no phone . eh ? 
haha . 
lepas lepak jap umah aku , terus gerak p Sunway Carnival Mall , dlm keta tuh mcm biasa lah Anas hingaq dkat Yana , ha lah kawan lama tak bawak keta , sekali bwk tergagap2 sikit , dok kena dgn Anas ja lah , haha . sabaq ja lah , kritik lebih hoo mamat nie .
sampai Sunway bukan beli apa sangat pun , cadang nak tgok wayang tapi tetiba Anas ajak p tgok dkat Gurney , aku pun okay lah sbb dia nak bawak kan .
pastu singgah Tesco jap cari topi dkat Adrian , gerak balik pun dlm pkul 6 , janji nak kluaq balik lps Magrib .
kebetulan bawak Zetty , survey lah skali wayang yang dia pun boleh masuk , sekali takdak . haih , sabaq ja lah .
kami nie jenis kalau keluaq takdak perancangan , agak nk p , terus ja p , tuh yg jadi gitu tuh , dlm keta dok pikiaq lah nk p mna , tetiba teringat Night Market , 
aku tak pernah sampai lagi pun , nama ja duk Penang .
hahaha .

lps dh bincang-2 , semua setuju , terus p Night Market , 
on the way tuh , mcm biasa , Anas bukan reti bwk keta pelan-2 , selagi dpt menyelit , dia masuk ikut dan , haha . aku ni ada satu penyakit kalau naik dgn dia , mesti berletiaq sambil tutup mata , kaki punya sejuk smpai nak terketaq . hahaha . serius takut bila tengok dia nak potong satu keta , seronok mmg lah , tapi takut tuh lagi banyak ,
tambah dkat selekoh nak naik Batu Feringghi , dh lah gelap , dgn keta pun banyak smlm , mentang-2 cuti kan . aku rasa kerajaan Penang nie patut tambah lampu jalan dkat situ , gelap dia Ya Rabbi , keta dpn mai pun bkn nampak . haih .
smpai situ , lps parking masuk lah Petronas jap cari ATM , konon nak beli lah sat g nie ,
Anas pun nak transfer duit lah apa lah ,
dh selesai semua , terus jalan p dkat Night Market ,

rupanya Night Market nie jenis panjang ya , berderet kedai , orang pun ramai , tambah foreigner kan , 
barang tayah cakap lah , memang murah , 
dari baju sampai aksesori , walaupun bkn ori kan tapi murah hokayy !
rambang mata tgok , tapi mata aku nie bukan jenis suka beli dkat diri , aku lebih bnyk tgok untuk little dear Adrian , ada lah jugak berkenan dgn satu kasut nie , tapi masa tuh mcm biasa was-2 . haha , sbb esok tuh nk p Padang Besaq , 
menyesal okay sebab tak ambil kasut tuh ! dkat Padang Besaq takdak pun kasut baby !
phewww , nanti nak p lagi , nk beli kasut ~
>> tengah banyak duit berlagak lah . haha

pada aku Night Market nie seronok jugak lah tapi aku bgi taw siap-2 , 
barang yang dia jual semua sama , yang beza harga ja ,
panadai tawaq , dapat lah murah ,
yang seronok tgok gelagat orang , punya ramai , sanggup pulak tuh bersesak ,
kami nie jalan tak jauh mna sngt lah , tuh pun dh sakit kaki , 
tambah aku pulak pkai kasut smlm , haih , slalu pkai selipar , ni nak p Gurney kengkonon , pkai lah kasut , melecet ohh kaki . heshh 
balik ja dari Batu Feringghi , mmg dh sah lah lalu lagi kat jalan tuh , yang kali nie nasib baik aku tak hempuk kepala Anas , sikit lagi nak senirih dgn bas ,
hoih punya bahaya . yang bas tuh pun gagah nak lalu malam-2 pahal tah ?
mcm nak tumbuk pun ada driver bas tuh .
sebelum balik singgah makan jap dkat Burger King , 
atas jambatan , bleh plakkk main racing dgn keta Cherry . haha
rasa mcm dlm Need For Speed , pling laju lah yang pernah aku tgok Anas bwk smlm , 
160 km okay ! atas jambatan , angin pulak tgh kuat .
puas lah walaupun aku mcm nk tershi shi dlm keta . haha . bangsa penakut ~

rasa-2 smpai situ ja kot dulu
aku tadak idea nak menulis , mamai lena pun dop hbis lagi
jadi kalau pening , pepandai lah baca . haha
nanti sambung next post pasal Perlis pulakk .
kbaii ~

Tuesday, 27 May 2014

Batal

Assalammualaikum !
hai Belogg .
mesti peliks jap apahal kan tetiba batal ?
haaa , kali nie memang tak dapek nak update pepanjang .
gua busy yaaa , mau cat rumah nie , 
oh yaa , aku dah nak pindah , lagi tak berapa hari ja , 
dalam hati nie taknak , tapi hm , takpa lah nk wat cmna kan .

ok back to the topic .
ingat tak aku ckp nak p holiday dekat Pulau Perhentian a.k.a Maldives .
uwaaa , nampaknya tak jadi .
sebab aku mabuk , naik keta ka naik bas ka muntah dh mcm hapa , naik bot lagi lahhh .
mau lembik ,
aku pun tak tahu lah cmna boleh dpt penyakit nie ,
hri tuh sampai ambil mc sebab aku dah tak tahan sngt masa nak balik Ipoh .
penangan mabuk yang menggila ,
tambah bila nak p berjalan ,
nie silap haribulan , nak p Perlis nie mmg aku yang drive , haha .
tak sanggup nak muntah lagi woi .

Ibu Ayah dari bagi p terus tak bgi ,risau katanya .
ha lah , jadi cmnie plak kan . 
hm , nmpknya kena batalkan jugak , tah tah Langkawi pun tak dpt nak p .
huwaa , apahal sadis sangat nie ?
aku nak p bercuti woi !
kalau telan ubat pun tak jadi , mmg bermimpi lah ,

tapi 
untuk Langkawi tuh akan diusahakan jugak , mana boleh tak p kan .
benda dah rancang lama kot dgn Umi , tak p rugi ja
so doakan lah mabuk aku nie hilang cepat ,
okay tuh ja nk bgi taw
sibuk .
bye 
oh muah .
haha
kbai 

Monday, 26 May 2014

Holiday timeeee !

Assalammualaikum!
yeahh ! dah tamat sudah paper ~
berakhirlah sem 4 dekat KPTM nie . wuuuu . mcm cepat je masa berjalan kan .
still teringat lagi kenangan masa orientasi ,
kenangan sem 1 masa tgh seronok , pastu sedih bila Ajim pindah , nangis aku . haha 
pastu cerita cinta tak kesampaian ,
eh , tuh rahsia lah , kenangan kena simpan dkat hati ja . kehkeh
naik sem 2 lagi lah , dpt kwn baru , pastu hilang kawan .
masa nie pun hilang kisah cinta . kakaka :P
naik sem 3 , pindah msuk rumah sewa buat pertama kalinya ,
belajaq hidup berdikari , new life , new friend ,
masa nie baru lah nak serius sikit dgn ehem ehem . 
sapakah ? rahsialahh , kang aku bgi taw sapa , tak pepasal dapat msj suruh padam terus blog! 
hahaha , garang ouhh Incik Beliau nie , aku pun scary movie gak dgn dia .
naik sem 4 , phew , dugaan bertingkat-2 dgn kehadiran assignment lah , projek yg susah mcm nakharom , sabaq ja lah .
so , sem 5 , bermula lah hidup praktikal ~
hm , doakan aku berjaya okayyy , jgn lah bagi aku dpt bos yg scary , tak koser makk nak nangis tiap hari . haha . aku kan sensitip lebihh .

jadiii !
untuk holiday kali nie , hm , selain jaga Muhammad Firash Adrian , jadi driver untuk parents aku , apa kataaaaa kita p melanconggg ?
kehkehkeh
ke mana ?
haruslah dekat sahaja , Penang ! bagi certain org , maybe dh tak best kot Penang nie
tapi bagi aku , still bnyk lagi tmpat nak explore . haha
well , masa dulu parents aku jarang nak bawak jalan-2 dekat Penang ,
bila dah beso nie , baru lah dapat .
tambah bila dh dpt kepercayaan untuk drive kereta Preve untuk ke sana .
weeee ~ happy siot , hengat senang parents aku nak bgi pkai keta berjalan-2 without them ? 
selain Penang , dlm kepala otak nie nak p Pulau Perhentian yang ala-ala Maldives tuh .
haha . dh bincang dgn parents aku , Alhamdulilah depa bagi ja , cuma sedia duit sendiri lah yeee , dushh ! ingat nak sponsor . haha .
kalau den tak dapek poie masa jadi student nie , den nk poie masa honeymoon ~
kakakaka . takmau dh Cameron ka , Melaka ka ,
just Pulau , sbb nak lepas sedih tak dpt p Maldives .
haha . whatever lah Nurin , macam lah ada org nak kahwin dgn you--

disebabkan cuti agak lama ,
usaha untuk kurus mestilah ada uolls ,
Alhamdulilah dh berjaya hokay turunkan berat badan ,
padahal azam berzaman dh kot , tapi baru tahun nie dapat realisasikan . kahkah
menangis tgok baju lama dpt pkai balik , muka pun dh tirus sikit . huahua
sabo lah dgn aku nie ha .

udah , stop ya tulisnya , capek deh ,
itu boss kecil cinta hati bangun sudah , kena layan dulu mcm Pewince , kau hado ?
haha . kalau ada yang baca , sabar eh , 
sbb kali nie aku post tah apa apa la haih .
penat 
bye 
muah sikit
kbai

 

Saturday, 24 May 2014

Busy bzz Busyy bzz

 Assalammualaikum !
Hola Belogg ~
Ya Allah lamanya tak menaip niee . rasanya last post dh janji nak selalu update kan tapi
janji hanya tinggal janji T_T
kehkeh . yang sebenarnya gua agak busy yaa 3 minggu sebelum nie .
mana dengan assignment lagi , projek lagi , tambah gua kan sem nie last sblum p praktikal
wajiblah busy kann .
sem depan pulak dh nak p praktikal 
huwaaa , sejujurnya dari hati aku amatlah takut 
nanti nak kena design bagai , mcm lah aku ni kreatif sngt .
kalau kreatif bab nak menjahanamkan boleh lah , ni kreatif nak cantik .
memang idok ler boleh kan . kalau sikit sikit , mungkin .
mungkin lahhh ~

tajuk kat atas takmau kalah betul , busy mcm kerja Perdana Menteri tuh
padahal student ja pun . hahaha
sesaja nak bagi kome ingat aku nie busy padahal hm
busy jugak lah . hahaha
sekarang nie tengah final exam , 
Alhamdulilah cuma 3 paper , tak mcm sem lepas ,
muka aku nie lah muka last sekali balik , benci tahu .
kali nie muka aku pertama sekali balik . kehkehkeh .
2 paper dah tumpas , sekarang nie tinggal satu paper ja lagi ,
hari Isnin nie , which mean tak smpai sehari lagi ,
pastu yehaaa , berambus lah kita ke Penang . huwaaaa .
taksabaq , rindu semua tambah dekat Si Abam Adrian , cinta hati gua tuh .
tunggu lah Internet Programming oi , gua sailang lu nanti *asah pisau*
tapi bila tamat ja exam , maka tamat lah jugak hari gua dekat Ipoh dengan geng 2728 , kalau nak tahu ni geng rumah aku kat Ipoh , haha 
lagi sehari ja pun nak beramah tamah bergurau senda bergelak ketawa mcm dunia nie kita yang punya , bergusti bergaduh segala ber lagi lah .
sedihnya , lagi pun aku kenai depa sejak sem 1 kot , even lain course tetap rapat , depa plak sem depan dh last , sebab nanti sem 6 praktikal , aku plak sem 6 baru ada balik dekat Ipoh . kira nie last sem kami semua sama sama lah , dih dih nya .
hmm , takpa , yang nie nanti kita buat post nah .
kehkehkeh , doakan aku kerajinan taww ~ muaah :D

cuti sem nie ingat nak buat backpackers , hm
tempat ?
belum diputuskan lagi tapi kalau ikut bincang-2 dgn Fatot tadi , mcm nk pergi
Pulau Perhentian a.k.a Maldives Malaysia !
so , dh review harga , bajet apa semua , okay boleh la kot bagi student mcm kami ni
tapi yang jadi masalah sekarang--
taktahu lagi sapa nak join selain aku dengan Fatot . haha
baru rancang je pun , tah jadi tah tak .
lagi pun aku nie ada satu penyakit
Penyakit was was ragu ragu , tambah bila melibatkan tempat , baju , kasut 
ah , semua benda yang perlukan pilihan .
haha . sampai nak pilih sabun mandi pun , aku boleh call Ibu tanya
sabun mandi mana yang aku nak beli ?
boleh mcm tuh ?
haha , tak pepasal asyik kena gelak ,
tapi bagus jugak lah , takdak ah aku nak p membazir tak tentu hala kan 
pernah sekali masa shopping seluaq , lagi satu aku nie jenis nak p mana kena berteman
kalau dak sampai sudah aku tak p , haha
budak rumah aku tension ja dengan aku , sbb selalu mmg depa jadi mangsa . 
kehkehkeh *gelak setan*
sambung balik -- habit aku masa shopping nie , aku sangat lah cerewet ,
kalau terkotoq ka , benang tercabut ka , memang aku suruh tukaq amik yang baru , 
tuh baru bab tuh , belum bab tak berkenan ,
member aku nie jenuh lah ikut aku pusing Jusco tuh semata mata nak cari seluaq , selai ja pun , dah lah masa tuh baru balik kelas , memang penat lah kan .
haha . depa nie pun sampai taktau dah nak kata , tunjuk tuh , aku p belek-2 , tak berkenan , jalan lagi , tunjuk lagi , tak berkenan jugak , sampai lah aku jumpa selai seluaq nie
depa nie sampai tahap ya kan aja apa aku ckp , siap ugut lagi , 
kalau yang ni tak berkenan , balik , nanti hang p beli sendiri 
aku yang cuak ( ala , lakonan ja pun :P ) terus amek , p bayaq ,
hahaha .
elok sampai dekat motor , terus depa kata nie kali terakhir depa teman aku sebab aku nie terlalu amat cerewet .
boleh ? kahkahkahkah , sampai sekarang depa dah tobat nak ikut aku shopping
hahaha . teruk sungguh aku nie .

kalau ikut banyak lagi jadi , hahaha , larat nak taip satu satu , aku nie pun bukan rajin sangat , huahua , nak post satu nie pun jenuh tunggu sampai rajin 
haih lah Nurin oi 

okay lah , dikesempatan ini , 
gua Nurin Athirah Binti Abdul Halim memohon kepada readers kalau ada lah kan
 doakan gua cemerlang dalam exam 
hampa jangan nak lupa pulak okay , sat g lps sembahyang , kalau ingat nama aku ,
doakan sekali taw supaya result aku boleh lah gempak , 
kehkehkeh , maseh daun keladi :D

jadinya jari ini hendaklah menutup tirainya kerana hari sudah lewat , aku pulak nak sambung bertweet nie ,
sompek lagi tuhh . hahaha
jumpa lagi next post yaaaaaaaaaaaa .
byebye :*

nah , berdarah mata tengok gambar kurus . haha
kbai

Friday, 25 April 2014

Kenangan

Assalammualaikum :)
holaaaaaaaaa . okay hari nie nak story sikit pasal kenangan
tapi pendek ja kot sebab sekarang pun dh pukul 3 pagi hokayyy . 
jemah mmg suka update blog lelambat mcm kekura . haha

kenangan memang tak boleh dipadam ,
tapi kita sendiri boleh buat buat lupa , macam aku . hihi :P
tapiii! lagi buat lupa tuh , lagi dok ingat . haih .
takdak eraser ka ? nk padam hbis semua kenangan ni .
yg sakit tuh dah nak sama banyak dengan manis ,

aku ni adakala selalu terlupa
yang aku masih ada kenangan
teringat toksah cerita lah . sampai sakit sakit hati nie .
satu tahap dimana aku perlu , eh tak , WAJIB
buang semua kenangan tuh ,
atau
jadikan pengajaran .
kalau tak , sampai bila bila pun aku benci .
serius , aku taksuka nak ingat kenangan 
walaupun manis .
sebab aku akan terus ingat semua , tambah dengan apa yang mereka buat .
dan memang tepat dengan apa hampa tengah pikiaq .
kenangan bercinta of course
dan
kenangan kenangan lain .

selalu kalau teringat .
aku tengok balik apa yang pernah dibuat ,
lepas tuh cepat cepat tutup balik .
boleh gitu ?
sebab aku sorang ja rasa sakit tuh .

jadi
untuk hilangkan semua tuh dan of course jangan tiru aku :
  • padam lah apa yang patut ( gambar , hadiah , msj , etc )
  • buang segala benda yang boleh buat kita teringat 
  • kalau depa nak jadi kawan? kawan p lah tapi kawan mcm tak kawan taw!
  • tayah lah rajin sangat nak p melawat kawasan kenangan kalau dah taw nanti teringat yeh .
  • kalau kejam , p block depa kt fb . :P
  • paling penting : MOVE ON . ayuh tinggalkan kenangan! bina kenangan baru pulekk .
percaya pada jodoh .
macam aku ,
sebab tuh aku tabah
walaupun dalam hati memberontak bagai nak gila
sebab aku pun tak paham 
apa aku tulis sebenarnya 

lalok.
bye .



Wednesday, 23 April 2014

Dugaan Berkawan

Assalammualaikum !
hai readers , hai cik Belog ....
alahai , sorry okeh sbb lama tak update . 
mak jemah busy hokayyy
assigment bertingkek-tingkek 
tunggu masa nak menyembah tanah je lah sekarang niee .
haih .
cpt lah hbis semua nie
dah tak larat sngt okay .

ha ,
berbalik pada cerita ,
eh tajuk dekat atas tuhh . aku rasa memang semua orang pernah berhadapan kot
dgn dugaan bila berkawan .
oh i mean dugaan berkawan yg bukan couple-couple yoww ,
tapi berkawan baik , terutamanya dengan yang berlawanan jantina .
ehem apakah ?
maksudnya kalau untuk diri aku nie , lelaki lah .
sejak zaman sekolah lagi aku ada kawan baik lelaki sorang nie , 
dia sorang ja lah yg rapat dengan aku smpai ex-2 semua jeles hbis dgn dia .
kahkahkah . ha lah , dia sorg ja lelaki dlm group selain Mira dgn Yana , harus lah rapat kan .
tuh lah nk ckp , bila dah lama sangat berkawan nie
wajiblah ada benda yang timbul , aku tak nafikan jugak spnjg berkawan zaman sekolah ada ja masalah tapi takdak lah sebesaq nie okayy .

yang masalah kami nie pun bila masing-2 dh ada couple .
biasalah , bila kita ada kawan lain jantina , haruslah partner rasa tercabar , tergugat , tercemburu .
itu lah yang terjadi .
aku takmau lah cerita detail sangat sebab benda dh lepas dan dh settle pun , just ambil pengajaran ok
kita nie bila ada kawan baik , automatik taw perangai tuh jadi lain , mcm aku nie manja dalam kasaq tapi bukan semua orang paham , bersyukur gak lah sebab dpt kawan baik yang paham gila dengan aku nie , haha
nk dijadikan cerita , kami nie berempat , masing-2 berjauh , bila sekali sekala balik cuti sem 
wajiblah p merempat dekat kedai mana mana , lepak lepak , 
jalan jalan lagi lah , mmg selalu sangat .
sampai lah satu hari , si polan partner kwn baik aku nie jeles sikit lah dgn kami
sampai terjadi perkara perkara yang tak elok ,
tapi Alhamdulilah semua dh settle ,
nie tips aku nak bagi lah bila jadi cmnie okay 

  1. bawak berbincang dulu dengan kaum kerabat kawan kawan baik sebelum ambil apa-2 tindakan. kira kaji dulu lah sahih ka dak .
  2. diam dulu . jangan p balas hentaman dia buat , mungkin dia seteghess , atau tgh panas .
  3. tolerate sikit dgn dia . mungkin dia ada sebab kenapa jadi camtu . jangan terus menghukum .
  4. yang penting bersopan santun lah yee walaupun tengah panas :P
  5. bersemuka lah jalan paling senang . bincang hati ke hati apa yang tak puas hatinya sampai marah marah
  6. bila dh settle , terus tutup cerita dan jangan sesekali ungkit dah . kalau boleh berkawan lah okay .

yg tu ja yang aku boleh share .
bak kata pepatah
acewah jemah .
'buang yang keruh ambil yang jernih'
sekarang nie semua dh okay . takdak apa dah nk risau-2
cuma biasalah bila ada rsa bersalah , haruslah diam kan
its okay , take your time :)
kami sedia menerima maafmuuuu ~
kbai!


Sunday, 13 April 2014

Rindu...

Assalammualaikum..
hai pembaca *nerd sangat jemah nie*
okay lah . hari nie post syahdu sikit ~
pernah rasa rindu ? rasa yang mcm nk menangis dan lari balik rumah sekarang jugak ?
kalau pernah bagus , senang sikit nak menghayati rasa rindu aku nie . hihi :P
kalau tulis rindu dkat status ke tweet ke , org msti ingt 
"ala, rindu pakwe lah tuh" ,
ehh rindu tuh bukan utk pakwe je ehh . utk family , utk kawan pun boleh . heh

sekarang nie rasa rindu yang aku rasa is rindu gila dekat family 
especially dekat Muhd Firash Adrian . 
sapa dia ?
meh sini nak bagitahu sikit .
dia adik kecik kita lah , yang paling bongsu dalam family .
dan mestilah yang paling disayangi kan .
hehehe.
tapi gua tanak ar crita dlm post nie
nanti takdak idea dah nk post , pastu blog ni diam , pastu background belakang kena remove lagi
grrr ><
doakan lah yang aku rajin utk next post eyaaa ~

dah . sekarang nie aku cuma nk ckp ,
AKU IS RINDUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU ~
nak lari balik Penang sekarang jugakkkkkkkkkkkk ~
uwaaaaa :'(
kbai .


*latest pic dengan dia
menangis jemah tengok pipi sendiri , macam letak belon . --'

Saturday, 12 April 2014

pstt

Assalammualaikum
hai Cik Belog :)
dan hai jugak readers .
kalau ada yang baca blog nie lah kan . hihi :P
 pertama sekali , aku nak sangat minta maaf . yalah , harituh janji nak update blog sentiasa kan , tapi ai is tak buat . maaf sangat .
punca utama ialah MALAS ! pastu ASSIGMENT bertingkat-tingkat
tapi eh boleh plak online Twitter dgn FB hari hari . hmmpp
tapi apa pun . maaf okehh ! :)

bila buka blog tdi , terkejut sat .
background habis hilang . apakah ? kenapakah ?
mungkinkah sebab aku main download ja ? hm .
menyesal pulekk p remove background sebelum nie . konon takmau ingat kenangan lah , sekali , nie ha kau dapat !
padan muka mak jemah ! :')
takpa lah , pasnie aku kena sentiasa check kot blog nie .


ha!
sedaq tak sedaq lagi 3 minggu ja aku dh nk habis sem 4 . 
ohmaii how time flies!
bermaksud jugak aku terpaksa tinggal housemates aku .
aaaaaa , sedihnya!
nanti aku balik mai , hampa pulak nk p praktikal 
serius sedih gilaaa !
nanti mesti rindu sangat dekat Fatot , Mek , Adeq , Wana , Mira and Akak :(
dgn Mira n Akak lagi lah , bru nk rapat-2 last-2 aku pulak nk p praktikal
sadis betul lahhh .

hmmpp .
nanti kita cerita sedih sedih tuh .
sekarang .
kita fokus dengan pembinaan blog . acewah .
hiperbola tahap dewa sangat Nughin nie taw .
kakaka!
whatever , i still syg blog nie , sbb tuh susah nk lepas . 
kalau tak sayang , aku tutup blog nie ! buang terus apa yang patut . hahaha

dh , sekarang gua nk berundur diri dari terus mengarut .
hihihi
takdak idea sebenarnya *ngong*
jumpa next post .
kalau ada lah next post tuh . kalau ada.
bye


Monday, 27 January 2014

Isnin

Assalammualaikum .
selamat hari Selasa . 
eh dh Selasa dh yee ? huhu . 
mmg aku nie jenih hat suka tulis  blog bila dh msuk hari lain utk cerita pasai aktiviti hari nie
awat tah lah . 
hehe 

hmpa taw kan apa jadi bila hari Isnin ?
seriously aku tak suka hari Isnin sejak skolah lagi
sbb kelas aku packed giloss sem nie
dan aku sngt MISERABLE ! arghh
3 kelas direct , pastu gap , pastu kelas lagi
naik tepu dh haih otak aku dok belajaq .
dh lah sem ni bnyk coding . awat lah taktiawww .
penat tahuu ?
dh la kelas pagi . hehhh .
tadi dlm kelas mmg tersengguk sengguk dh
penangan tak ckup tdo smlm
tapi bila buat coding trus segar mata nie
ajaib betul ~
hahaha

tuh lah org kata , bla kita tak try kita tak tau bnda tuh susah ka tak
coding nie senang tapi bila tak phm tuh yg susah
iye dokk ?
so maghi belajar coding okay anak anak :)

tadi Ibu call ckp dh beli buaian dgn stroller utk Firash Adrian
hmmm
awat tak tunggu ?
baru nk beli stroller SCR utk Adrian .
tapi takpe lah dik , apa pun boleh
nnti balik kte g shopping baju awk ye syg :)
love u mucho ~

hri nie mmg kerja berwhatsapp ja .
ehem , tahu lahh sejak ada Internet nie
batteri phone pun cpt hbis jee
hahaha
dgn Mukhriz lah , dgn Kak Chik lah , dgn Geng Comel lah
dan msti lah dgn
ehemmm
sapa ye ?
hahaha
rahsiaaaaaaaaa ~

minggu ni gua balik .
jadi Yana Azahar dgn Mira sila bersiap sedia okeh
ouh lupa .
Anas Boizz pun diminta tunggu .
hahaha !
aku rndu okehh .
tak lupa jugak
Pikah Ajis dgn Epah Pojey .
hewhew .
kbye dimor ~ :)


Sunday, 26 January 2014

Weekend :)

Assalammualaikum !
selamat hari Isnin , eh , tapi kt tittle tajuk "weekend" hm
hehe
sebenarnya blog nie aku tulis pada pukul 1.11 a.m
dh msuk hari Isnin lah kan , apa boleh buat , tadi sibuk tgok AJL , pastu p print notes lagi
sbb dh dpt amaran sesiapa yang tak print notes utk kelas IP esok
tak boleh masuk kelas . haaaa . berani ke kau utk tak print benda tuh ?
tak kan ? kalau tak msti lah rajin utk pegi print
siap angkut housemates lagi , kekonon teman lah . hihi 

okay . back to the topic 
hri nie , eh silap , semalam . hari ahad tuhh
aku p Teluk Batik dgn si mokmok Nadia ~ hewhew
saja nk hbiskan masa dkat situ , btw , org mmg ramai lah ye bila p weekend nie
disebabkan kami p pun dh lambat ,
jadinya aku membuat keputusan utk tak mndi .
sanggup ke kau nk beratur panjang-2 masa nk tukar baju ?
ohh tidakk . jadi mari bercanda di persisiran pantai . 
acewah kau jemahh ~
dh lah pegi tuh pun tak disangka sangka .
semua sbb Nadia lah , mula tak jdi . 
aku pun smbung tdoq lah 
last2 dia mai umah , mmg terkejut cipan lah .
siap siap trus p , dgn tak makan nya . 
takpaaa .
kurus cpt sikit .
ye dokk ?
lagi pun aku tgh menyahut cabaran diet semata mata nk pakai baju
yg Mukhriz beli dkat Indon !
chaiyokkkk ! hewhew
tgokk . suka lari topic .
mencikk tawww ~ haha 
excited okehh nk dpt baju tuhhh ~ :D

dh skrg nie aku nk cerita pasal kejadian masa kteorg balik ,
biasa lah , dh nama pun aku pegi dgn Nadia je , dua org je lah kan .
masa otw balik , Nadia yg drive , ade lah sebuah keta nie
lelaki semestinya , himpit keta kami . seriously gua cuak gila ,
cpt2 gapai phone , ready nk call polis if anything bad happen ,
yg keta tuh plak asyik ikot pastu hon lah , babai lah , ikot tepi lah .
aku ngn Nadia masa tuh dh berserah smbil bawak keta laju laju .
Alhamdulilah smpai simpang Batu Gajah , keta tuh ikot simpang and kteorg trus , sblum dia naik flyover
sempat lagi babai kteorg . gila lahh ~ psiko bhai mamat tuh . heh
so , hati hati lah ye bila balik malam terutama perempuan ,
kalau ada jadi cmnie , jalan terbaik , jgn layan , and make sure phone always in your hand .
okeh bebehhh ! :)

udah udahh
yukk layan gambar .
eh pesal aku ckp Indon nie ?
msti pengaruh Mukhriz ! hahaha :D
sorry Mukhriz , I gurau gurau jee . tak marah kannn :D

nie masa otw nk p .
gambar culik dkat Instagram je . hehe

Teluk Batik yoww ~  main celup celup kaki je punn . 
tuh nampak banana boat tuh ?
Nadia ajak naik , tpi sorry lah , aku nie bkn jenis berani . nk menyelam pun takut ,
kalau jatuh dlm air mau pengsan .
haha :D
plus pakai cantik cantik pastu nk basah ?
okeh takmau . haha

and Mokmok that is Nadia . haha . 
suka tiru gaya itew taw . hm hm
but anyway thanks dear sbb ajak itew p jenjalan . best sngt :D
*pstt aku nmpk kurus kan. hehe .
realitinya mmg aku dh KURUS ! haha
kbye