Pages

Ads 468x60px

Featured Posts

Friday, 19 June 2015

Ehem~

Assalammualaikum,
Dear Blog,
Saya minta maaf sebab saya dah lupakan awk, saya dah tak menulis
sebab saya Malas!
yer saya Malas!
saya takdak idea tahu
Harini saya mimpi. sebab tu saya bukak awk balik
bila baca post lama, saya rasa nak tembak diri sendiri.
nokharomm punya style cerita.
Hahaha!

Saya dah habis belajar, which mean saya akan grad bulan 11 ni.
Alhamdulilah walaupun saya banyak main. 
hiks
I so happy bebeh~~~
Mungkin lepasni saya akan sambung perguruan.
Insha Allah, doakan saya taw.

Life sy?
Alhamdulilah dah banyak berubah.
2015 starting for my new love stories.
hati batu saya dah terbukak nk terima seseorang, eh dua. hahaha. kekeliruan di situ.
doakan saya okay?
ada jodoh saya nak kahwin tahun ni jugak dgn cik abang,
takdapat Pantai Timur, yang jauh di hujung Utara pun okay. baru sama kan. hiks
haha! bekpilah gatai pun
tapi
saya masih keliru.
Moga ALLAH tunjukkan siapa yang harus saya pilih.
heeeeeeeee~~~

Saya nak serius dah kalini. taknak memain macam dulu.
dah habis zaman couple-2. jom serius plak!

sampai sini saja saya nak update.
jumpa lagi tahun depan
mana tahu dah kahwin
saya update pulak cerita kahwin
hahaha!

adios.
love and kiss,
Nurin

Friday, 27 June 2014

Ahlan Wa Sahlan !

Assalammualaikummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm .
Yow , lama tak taipp . heeeee . itew is sibuk sikit . ya lah
sekarang nie aku dah pindah p Bagan Serai , Perak .
ha sapa taktau Bagan Serai tuh kat mana , p Google kaih . 
nanti anda akan menemui jawapan di mana letaknya tempat tersebut .
haha
sebenarnya aku taknak pun pindah , dah biasa duduk Penang sejak kecik lagi
tapi sebab keputusan aku bukan lah keputusan majoriti , terpaksa lah mengalah ,
sebelum habis cuti sekolah hari tuh , dah selamat dah aku berpindah ke Bagan Serai 
dekat Kuarters Guru , Alhamdulilah tak dapat ceruk hulu ,
tengah-2 pekan , terasa secure lah sikit

mai kita cerita pasai rumah baru nie ,
sebelum aku masuk , rumah nie dah dekat setahun tinggal 
--aku bersyukur takdak kena ganggu apa-2 lagi , Alhamdulilah--
lepas cat , settle letrik apa , terus masuk pindah , tapi takdak lah bawak barang banyak-2 ,
ada jugak yang tinggal dkat rumah Penang
dan nasib baik jugak lah Penang tak jauh dari rumah , dlm sejam naik keta (kalau dengan aku) hahaha ,
tiap-2 minggu berulang p Penang , tengok Zetty dekat HSBM tuh sekali amek barang yang ringan-2 dekat rumah Penang ,
masa mengangkat nie , dok teringat alangkah bahagianyaaaa kalau dah ada suami , pakwe ka , ada jugak orang boleh tolong angkat , cewahhh . haha

rumah nie cuma satu blok ja , dlm 8 family gitu lah duduk sini
psstt , anak-2 teruna dekat sini semua hensem dan suka gilaaaaaa senyum .
Ya Allah bahagia betul duduk sini . kahkahkah !
cuma takdak kesempatan lagi nak tegur menegur , ai kan malu . *tutup muka*
takpa takpa , nanti saya tegur abang-2 kehh . haha . gatai .
selain dalam pekan , rumah-2 sedara dah jadi dekat lah , tuh yang masa memula ada ja yang dtg melawat .
hahaha . satu hal jugak nak melayan lagi , dah lah sibuk mengemas yang tak habis tuh
nie raya nie , open house pulak , mmg ramai lagi lah dah daftar dlm list nak mai
kemain kau , ada list tahuu . haha . nak senangkan diri sajorkk
dengan kawan-2 Ibu , kawan Ayah , sedara-2 , jiran tetangga termasuk abang hensem *ehem* dan bakal menantu . eh 
haha . yang last tuh aku gurau .
nasib lah ehhhh rumah baru nie beso dari rumah Penang , kalau lepas Adrian main walker dia ,
fuhh berpeluh kau nak mengejor , hahaha , muat lah yerkk kalau reramai pun sebab besar .
ni pun ada lagi yang tak kemas . haha . aku kan malas ,
dengan jadi mummy dekat Adrian lagi , pheww , patutlah aku kurus . eh ?

ha dah sudah aku taip ,
ni penat drive ulang alik Ipoh tak habis lagi , 
dengan jaga Adrian lagi
haha 
alasan semeta .
sebelum diakhiri dengan KBAI ,
aku Nurin Athirah serta keluarga mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan ,
perbanyakkan amalan di bulan mulia nie
minta ampun salah silap 
Selamat Berpuasaaaaaa semuaaa .
muahcxxxx ! *werkkk*
kbai 



Tuesday, 3 June 2014

Buat pun salah , tak buat lagi lah....

Assalammualaikum 
Hai Belog 
disebabkan malas nak tukar , stay ja lah sat noh cara gini .

ni nak habaq mai , aku dok bengang .
dengan sapa ?
dengan Mamat Sengal . haha ---> boh nama sat g baru tahuu .
dah lah dekat seminggu tak berwhatsapp .
hari nie bila dh whatsapp , saja nak perangat hati dah kenapa ?
mana bengang pun kannn T_T

bila tak tanya apa-2 marah .
bila tanya pun marah .
tambah tanya banyak-2 , dh lah cara jawab annoying .
pergh , tersiat pat belaih hati aku.
esok-2 nak tanya pendek-2
nak balas pendek-2
pastu biaq rindu mulut potpet aku .
mahu ?

dah merajuk , baru nak suruh tanya la lps nie , apa lah .
punca kadang-2 bukan apa pun 
aku reply lambat lah , takpun aku suruh dia tidoq ka , dia kata menghalau 
pergh , sebab dia ,
aku mcm nak asah parang takik leher dia pun ada kenkadang
nasib baik jauh ,
kalau dak hang doa lah banyak-2 hadap aku . hahaha
ai kan garang :P
tapi dgn dia ,
kalah woi garang aku . hilang mana tah ? o.O
ada saja nak menjawab bila aku marah .

nak kena menuntut ilmu  jadi lagi garang kot noh ?
hm 

sabaq lah hati hoi . T_T

malas sudah
takdak mood sudah
tapi
gua tukaq lagu dekat blog
p lah dgaq 
banyak sampai krem otak cari lagu .
kehkeh

luahan hati semata-2 .
nanti takmau dah post cemni lagi 
werk
kbai 

Sunday, 1 June 2014

Peghelih

Assalammualaikummmm . Hai Blogg . hari nie nak tukar style tulis blog . selalu sama ja . 
bosan ye dokk ? hihihi . kalau rasa mcm baca buku maap lah yee . nk try sekali ja :P 
tapi dok tertanya gakk , ada ka org type blog guna style cemni ? o.O

oh ya , lupaaa nk post pasai Perlis . hihi T_T nak kata busy dak , tapi ai is MALAS . mcm biasalah , online je rajin , nk blog-2 malas sikit :P

okay , tujuan aku p Perlis sebenarnya nak p amek adik aku yang kedua , Aimi ~
Aimi nie masuk PLKN dkat Guar Chenderai , Padang Besaq , kali nie dia terus balik rumah , kira tamat lah latihan kat sana . dia punya Jurulatih , wa cakap lu ,
hensem mcm Korea , padahal Askar kott . melting guaaaaa ~
kalau Kapten Alfi baca , mohon cari saya k :P
gatai tak habissss T_T
tapi Ayah aku biasa lah , p lah ceruk mana pun dia mesti nak singgah Pasar Pagi or Pasar Malam dekat tempat tuh
dia suka nak cari benda yang takdak dekat Penang .
Mall dia kureng sikit sbb katanya dekat rumah pun berlambak Mall dok ada . thehe
so , sebab nak singgah Psar Pagi dkat Perlis , maka bertolaklah kami awal pagi .
pukul 5 dah bangun , Adrian pun sama , terjegil mata terkejut tengok org kalut bangun pepagi . muka dia mcm " apa hal yang kalut sngt ? Perlis ja punn " kehkeh 
aku nie ada satu perangai sikit , kalau pepagi tuh ada nak p memana , automatik tak bleh tdoq . haha
dan lena sejam pastu bangun 
pastu iron baju
pastu jaga Adrian jap
pastu mandi , siap
dan akhirnya
aku org pertama siap . sejarah kot aku siap awai . eh ?

haha . banyak eh pastu :D

keluaq pun awai , lps Subuh dah terpacak elok dkat Astana . minum-2 sat baru gerak .
dlm keta mcm biasa lah aku , wajib lena . tuh pun elok dah smpai Aloq Setaq bru sibuk nak tdoq
awai-2 sbuk menyanyi lah , kacau Ayah aku drive lah . haha . mood aktif pagi-2 jadi kacau lah aku masa pagi-2 yerkk , 
kalau okay , aku okay lah , kalau dak , aku maki . --'
 sampai Perlis pun dah pkui 9 lebih gitu lah .
biasalah Ayah aku kalau p sana suka pakai jalan lama ,
tujuan utama yang tersembunyi : boleh singgah mana-2 Pasar Pagi . pfftt .
tapi masa tuh tujuan dia nak singgah dekat Pasar Pagi sebelum Kangaq tak silap aku .
orang ramai , yang boleh kata tempat tuh agak best lah , macam-2 ada terutama makanan 
haha . nak beli seafood tapi yalah pagi lagi kan , nanti nak letak kat mana ?
oh ya , kalau hampa nak beli seafood yang murah-2 , boleh p Kuala Perlis dkat Pasar Pagi .
barang basah kt situ sangat lah murah and fresh ~
tapi malangnya hari yang aku p pasar tuh takdak sebab
pasar tuh hanya bukak pada hari Ahad sajorkk . kaciwa lah kojap .
tapi takpaa , nanti kita p lagi , aku nak borong bebanyak . huahua . tamak .

dah habis borong barang-2 yang Ayah aku berkenan , terus gerak .
masa nie Adrian dh start ek ek , dia nie bukan boleh lama-2 dalam kereta .
cemuih katanya .
macam mana lah nak p jejauh nie kalau p Perlis pun dah ek ek ? haha
bukan takat p Perlis , p dekat-2 pun menjerit-2 , apa lah haih adik oi .

masa otw , nampak pulak Pasar Pagi dekat Beseri , 
singgah lagi tapi masa nie semua pakat takmau ikut , nak simpan tenaga kengkonon 
nak p berjalan dekat Padang Besaq pulak . 
kali ni dia beli bengkang ubi  sbb dok teringat bengkang yang dia beli masa dekat Pasar Malam Arau. luaq nampak sedap , aku pun terliuq
sekali makan , hampehhhh . rasa tepung ja lebih .
tipah tertipu rupanyaaaa .
tang makanan kt Perlis nie , banyak unsur-2 Siam kot nohh .
lagi pun aku jarang makan kat kedai area Perlis kecuali dekat Padang Besaq
yang tuh betui punya Siam homemade tambah dia punya pulut ayam dgn Tomyam .
thorrrbaikkk ~
susah nak cari yang sesedap dekat Padang Besaq okay . 
kalau rasa teringin , boleh lah p cari dekat situ .

dah smpai kem Aimi pun 10 lebih , angkut-2 barang , 
terus p Padang Besaq pulakk .
saja p awai sebab nak elak panas , ha lah Adrian tuh Pwince Lilin okay
mana boleh panas sikit . sekeh tahu lah .
tapi kalau dah nama pun Pwince kan , jalan-2 sat pastu dia dah qheyau takmau duduk dalam carrier baby .
oh utk pengetahuan , sekarang ni Adrian kalau p mana-2 wajib eh duduk dalam carrier tuh .
alaa , yang sangkut kat bahu tuh , mcm kendong dia lah
sebabnya Pwince Adrian dan berat sekarang nie
boleh mengundang untuk krem tgn yaaa .
beli stroller takmau duduk , beli carrier ikut mood nak duduk ka dak .
tapi kalau dgn aku , mmg aku paksa duduk .
larat sangat nak dukung dia . haha . 
dgn aku ja dia diam sikit kalau duduk dalam carrier .
aku kan garang :P
haha . lagipun aku jenih kalau dia nak qheyau , aku tunjuk apa-2 kt dia , diam lah , ha kan senang nak shopping ~
last-2 sbb dh qheyau panas , Ibu Ayah suruh kami shopping bertiga ja ?
what ? bertiga ?
mana pernah nak p beli barang bertiga ?
haaa , drama sngt dah aku nie . haha

nak taknak p jalah bertiga ,
aku ni kan kalau bab shopping laju ja jalan .
bukan kisah kaki sakit ka apa .
meround dlm tuh dh dkat 4-5 kali okay
sampai Zetty akhirnya nak menangis siap merajuk tak larat .
free lah kena marah dulu dgn aku .
bernasib baik sbb aku tgh bermood nak shopping ,
kalau dak , tengkingan kot diterima . haha
aku dah kata dah aku garang . 
kahkah 

kt sini kita kena pandai tawaq harga . kira kita putaq balik harga dia
kalau 35 dia letak , hg mintak kurang 28 , kalau dia bgi minta lagi smpai at leats harga tuh dah jadi separuh pada harga asal , baru berbaloi .
barang dia mmg murah baq hang even kedai banyak tapi kebanyakkan semua sama okay .
antara yang ada Beg , Baju , Barang Kemas , Brooch , Makanan , Kasut , Seluaq Jeans , Jersi Bola , Mainan , Periuk Belanga and macam-2 lagi
aku pun dkat seratus habis belanja kt sana
rembat Tshirt , brooch , spek lah
beli menda-2 nie ja tapi duit aku berjalan cm ayaq
rega murah , tuh beli banyak . haha
pastu beli kemeja dekat Adrian , konon nak sama lah pakai nanti , gigih pusing dlm Kompleks tuh cari .
masuk satu kedai nie , tnya harga baju , dia kata 38 , okay lah , minta kurang dpt 28 , minta lagi dia takmau bagi dh , dh la muka mcm nakharom , mau takmau ja layan , 
sumpah rasa pahal mcm babikk sngt nie ? ingt tak mampu ke cmna ?
boleh plak dia kata nie bukan pasar malam , nie ada kualiti ,
last-2 aku ckp kt dia takpa nk p tgok tmpat lain , siap kena jeling dgn aku
Aimi masa tuh mmg dok menyumpah dah , mmg bukan Pasar Malam , tapi beragak ah sikit nak ckp cmtu tambah dgn Aimi , dh lah baran .
nasib tak kena penampaq ja lah dgn dia . haha . aku blah pun sbb Aimi dah buat muka, dgn mulut skali .
pusing lagi seround jumpa satu lagi kedai , yang nie dia bgi 25 , barang sama , kualiti sama nmpk kepundekan di situ ? T_T
baju baby juai mcm juai baju kita nie . haih lah manusia oi .
tapi aku bersyukur sbb dpat jugak baju tuh dgn harga yang jauh lagi murah .

okay tips dari aku yang memang selalu p sana :
Padang Besaq nie luas okay , jadi aku bahagi-2 kan 

  • Kompleks : yang paling besaq , juai baju and barang-2 , ramai org beli kt sini , tapi harga dia mahal ye , pandai tawaq dpt lah murah.
  • Kompleks Kecil : yang nie dia juai makanan , kalau nak cari emping ka , asam ka , kacang gajus ka , kt sini .
  • Kedai : yang nie deret-2 kedai dpn Kompleks , barang sama ja . harga boleh lahh .
  • Khemah : yang nie barang lebih kurang dkat Kompleks dgn kedai , harga lagi murah okay .
  • Kedai atas : ni kat atas sikit , mcm bukit , yang ni pun murah tapi org mcm tadak . haha
yang tuh ja yang ada . kedai makan dpn Kompleks Kecik , betui dgn Kompleks .
kalau bawak anak kecik , make sure 
  • pkai sleeveless , kalau boleh pkai seluaq pendek sebab kat sini panas Ya Rabbi.
  • bawak stroller atau carrier , larat kau nak dukung ? dgn nk beli barang lagi .
  • kalau boleh beli ah kipas kecik tuh , nangis-2 kipas je bagi diam . haha
  • pastu bagi lah anak hg tuh kenyang siap-2 , takdak tempat nak sorok-2 eh kalau hg jenis pemalu tambah anak hg jenis breastfeeding mcm Adrian , tgok mak aku , muka toya ja bf Adrian dpn org ramai . haha
  • kalau tandas , okay lah hari org takramai , tapi kalau ramai , bau dia Nauzubillah , stok hati kering ja boleh masuk . :P
okay tuh jalah yang aku nak share pun . haha
kalau ada salah ka pasai tempat tuh , mohon maap lah yeeee .
nak gambaq sila p Google eh , bukan tak pandai kan . hahaha
banyak lagi tempat best , tapi dh ni ja aku dok p , so update ja pasai Padang Besaq .
sebelum raya kena p lagi Padang Besaq . ada lagi benda aku nak beli nie . haha

-tamat- 
jumpa next post
pasal hm , tak pikir lagi . haha
muah cikittt ~ :*
byebye




Friday, 30 May 2014

Night Market Batu Feringghi

Assalammualaikum !
hailooo ~ dh dua hari tak update belog ,
busy dgn hal rumah baru , mlm tdi nak update , tak dan sbb gua penat
hari nie , penat pun gua update gak lah , janji ada . haha
sebenarnya ada dua post , satu pasal Batu Feringghi , satu pasal Perlis ,
satu satu lah ye nak post pun , kang ckp tamak plak .
hahaha . heyy bkn sng tahu nak rajin cmnie .

smlm sblum p Penang , aku dh keluaq dgn Anas and Yana , p Sunway sat , pastu p Tesco
padahal bukan ada apa pun , saja ja sbb lama tak jumpa .
lagi pun semenjak Jusco dh tutup , dh takdak hala tuju mna nak lepak . kehkeh
st g lepak Mcd hbis lah naik lagi berat aku , ingat senang apa nak kurus .
jadi , sblum kluaq aku suruh depa mai dulu rumah , sebab Yana tak biasa lagi tgok Adrian ,
Anas ja yg pnah tgok , tapi mcm biasa lah , anak teruna tuh bkn mau dkat perempuan , dia nak lelaki sahaja ya ! haha . gelak-2 mau , nak main lebih-2 jgn harap , berkenan lebih lagi dkat Anas . huahua . tapi tak sangka jugak Anas nie minat budak-2 .
okay good ~ ciri-2 lelaki idaman , sapa nak boleh tinggal no phone . eh ? 
haha . 
lepas lepak jap umah aku , terus gerak p Sunway Carnival Mall , dlm keta tuh mcm biasa lah Anas hingaq dkat Yana , ha lah kawan lama tak bawak keta , sekali bwk tergagap2 sikit , dok kena dgn Anas ja lah , haha . sabaq ja lah , kritik lebih hoo mamat nie .
sampai Sunway bukan beli apa sangat pun , cadang nak tgok wayang tapi tetiba Anas ajak p tgok dkat Gurney , aku pun okay lah sbb dia nak bawak kan .
pastu singgah Tesco jap cari topi dkat Adrian , gerak balik pun dlm pkul 6 , janji nak kluaq balik lps Magrib .
kebetulan bawak Zetty , survey lah skali wayang yang dia pun boleh masuk , sekali takdak . haih , sabaq ja lah .
kami nie jenis kalau keluaq takdak perancangan , agak nk p , terus ja p , tuh yg jadi gitu tuh , dlm keta dok pikiaq lah nk p mna , tetiba teringat Night Market , 
aku tak pernah sampai lagi pun , nama ja duk Penang .
hahaha .

lps dh bincang-2 , semua setuju , terus p Night Market , 
on the way tuh , mcm biasa , Anas bukan reti bwk keta pelan-2 , selagi dpt menyelit , dia masuk ikut dan , haha . aku ni ada satu penyakit kalau naik dgn dia , mesti berletiaq sambil tutup mata , kaki punya sejuk smpai nak terketaq . hahaha . serius takut bila tengok dia nak potong satu keta , seronok mmg lah , tapi takut tuh lagi banyak ,
tambah dkat selekoh nak naik Batu Feringghi , dh lah gelap , dgn keta pun banyak smlm , mentang-2 cuti kan . aku rasa kerajaan Penang nie patut tambah lampu jalan dkat situ , gelap dia Ya Rabbi , keta dpn mai pun bkn nampak . haih .
smpai situ , lps parking masuk lah Petronas jap cari ATM , konon nak beli lah sat g nie ,
Anas pun nak transfer duit lah apa lah ,
dh selesai semua , terus jalan p dkat Night Market ,

rupanya Night Market nie jenis panjang ya , berderet kedai , orang pun ramai , tambah foreigner kan , 
barang tayah cakap lah , memang murah , 
dari baju sampai aksesori , walaupun bkn ori kan tapi murah hokayy !
rambang mata tgok , tapi mata aku nie bukan jenis suka beli dkat diri , aku lebih bnyk tgok untuk little dear Adrian , ada lah jugak berkenan dgn satu kasut nie , tapi masa tuh mcm biasa was-2 . haha , sbb esok tuh nk p Padang Besaq , 
menyesal okay sebab tak ambil kasut tuh ! dkat Padang Besaq takdak pun kasut baby !
phewww , nanti nak p lagi , nk beli kasut ~
>> tengah banyak duit berlagak lah . haha

pada aku Night Market nie seronok jugak lah tapi aku bgi taw siap-2 , 
barang yang dia jual semua sama , yang beza harga ja ,
panadai tawaq , dapat lah murah ,
yang seronok tgok gelagat orang , punya ramai , sanggup pulak tuh bersesak ,
kami nie jalan tak jauh mna sngt lah , tuh pun dh sakit kaki , 
tambah aku pulak pkai kasut smlm , haih , slalu pkai selipar , ni nak p Gurney kengkonon , pkai lah kasut , melecet ohh kaki . heshh 
balik ja dari Batu Feringghi , mmg dh sah lah lalu lagi kat jalan tuh , yang kali nie nasib baik aku tak hempuk kepala Anas , sikit lagi nak senirih dgn bas ,
hoih punya bahaya . yang bas tuh pun gagah nak lalu malam-2 pahal tah ?
mcm nak tumbuk pun ada driver bas tuh .
sebelum balik singgah makan jap dkat Burger King , 
atas jambatan , bleh plakkk main racing dgn keta Cherry . haha
rasa mcm dlm Need For Speed , pling laju lah yang pernah aku tgok Anas bwk smlm , 
160 km okay ! atas jambatan , angin pulak tgh kuat .
puas lah walaupun aku mcm nk tershi shi dlm keta . haha . bangsa penakut ~

rasa-2 smpai situ ja kot dulu
aku tadak idea nak menulis , mamai lena pun dop hbis lagi
jadi kalau pening , pepandai lah baca . haha
nanti sambung next post pasal Perlis pulakk .
kbaii ~

Tuesday, 27 May 2014

Batal

Assalammualaikum !
hai Belogg .
mesti peliks jap apahal kan tetiba batal ?
haaa , kali nie memang tak dapek nak update pepanjang .
gua busy yaaa , mau cat rumah nie , 
oh yaa , aku dah nak pindah , lagi tak berapa hari ja , 
dalam hati nie taknak , tapi hm , takpa lah nk wat cmna kan .

ok back to the topic .
ingat tak aku ckp nak p holiday dekat Pulau Perhentian a.k.a Maldives .
uwaaa , nampaknya tak jadi .
sebab aku mabuk , naik keta ka naik bas ka muntah dh mcm hapa , naik bot lagi lahhh .
mau lembik ,
aku pun tak tahu lah cmna boleh dpt penyakit nie ,
hri tuh sampai ambil mc sebab aku dah tak tahan sngt masa nak balik Ipoh .
penangan mabuk yang menggila ,
tambah bila nak p berjalan ,
nie silap haribulan , nak p Perlis nie mmg aku yang drive , haha .
tak sanggup nak muntah lagi woi .

Ibu Ayah dari bagi p terus tak bgi ,risau katanya .
ha lah , jadi cmnie plak kan . 
hm , nmpknya kena batalkan jugak , tah tah Langkawi pun tak dpt nak p .
huwaa , apahal sadis sangat nie ?
aku nak p bercuti woi !
kalau telan ubat pun tak jadi , mmg bermimpi lah ,

tapi 
untuk Langkawi tuh akan diusahakan jugak , mana boleh tak p kan .
benda dah rancang lama kot dgn Umi , tak p rugi ja
so doakan lah mabuk aku nie hilang cepat ,
okay tuh ja nk bgi taw
sibuk .
bye 
oh muah .
haha
kbai 

Monday, 26 May 2014

Holiday timeeee !

Assalammualaikum!
yeahh ! dah tamat sudah paper ~
berakhirlah sem 4 dekat KPTM nie . wuuuu . mcm cepat je masa berjalan kan .
still teringat lagi kenangan masa orientasi ,
kenangan sem 1 masa tgh seronok , pastu sedih bila Ajim pindah , nangis aku . haha 
pastu cerita cinta tak kesampaian ,
eh , tuh rahsia lah , kenangan kena simpan dkat hati ja . kehkeh
naik sem 2 lagi lah , dpt kwn baru , pastu hilang kawan .
masa nie pun hilang kisah cinta . kakaka :P
naik sem 3 , pindah msuk rumah sewa buat pertama kalinya ,
belajaq hidup berdikari , new life , new friend ,
masa nie baru lah nak serius sikit dgn ehem ehem . 
sapakah ? rahsialahh , kang aku bgi taw sapa , tak pepasal dapat msj suruh padam terus blog! 
hahaha , garang ouhh Incik Beliau nie , aku pun scary movie gak dgn dia .
naik sem 4 , phew , dugaan bertingkat-2 dgn kehadiran assignment lah , projek yg susah mcm nakharom , sabaq ja lah .
so , sem 5 , bermula lah hidup praktikal ~
hm , doakan aku berjaya okayyy , jgn lah bagi aku dpt bos yg scary , tak koser makk nak nangis tiap hari . haha . aku kan sensitip lebihh .

jadiii !
untuk holiday kali nie , hm , selain jaga Muhammad Firash Adrian , jadi driver untuk parents aku , apa kataaaaa kita p melanconggg ?
kehkehkeh
ke mana ?
haruslah dekat sahaja , Penang ! bagi certain org , maybe dh tak best kot Penang nie
tapi bagi aku , still bnyk lagi tmpat nak explore . haha
well , masa dulu parents aku jarang nak bawak jalan-2 dekat Penang ,
bila dah beso nie , baru lah dapat .
tambah bila dh dpt kepercayaan untuk drive kereta Preve untuk ke sana .
weeee ~ happy siot , hengat senang parents aku nak bgi pkai keta berjalan-2 without them ? 
selain Penang , dlm kepala otak nie nak p Pulau Perhentian yang ala-ala Maldives tuh .
haha . dh bincang dgn parents aku , Alhamdulilah depa bagi ja , cuma sedia duit sendiri lah yeee , dushh ! ingat nak sponsor . haha .
kalau den tak dapek poie masa jadi student nie , den nk poie masa honeymoon ~
kakakaka . takmau dh Cameron ka , Melaka ka ,
just Pulau , sbb nak lepas sedih tak dpt p Maldives .
haha . whatever lah Nurin , macam lah ada org nak kahwin dgn you--

disebabkan cuti agak lama ,
usaha untuk kurus mestilah ada uolls ,
Alhamdulilah dh berjaya hokay turunkan berat badan ,
padahal azam berzaman dh kot , tapi baru tahun nie dapat realisasikan . kahkah
menangis tgok baju lama dpt pkai balik , muka pun dh tirus sikit . huahua
sabo lah dgn aku nie ha .

udah , stop ya tulisnya , capek deh ,
itu boss kecil cinta hati bangun sudah , kena layan dulu mcm Pewince , kau hado ?
haha . kalau ada yang baca , sabar eh , 
sbb kali nie aku post tah apa apa la haih .
penat 
bye 
muah sikit
kbai