Pages

Ads 468x60px

Friday, 30 May 2014

Night Market Batu Feringghi

Assalammualaikum !
hailooo ~ dh dua hari tak update belog ,
busy dgn hal rumah baru , mlm tdi nak update , tak dan sbb gua penat
hari nie , penat pun gua update gak lah , janji ada . haha
sebenarnya ada dua post , satu pasal Batu Feringghi , satu pasal Perlis ,
satu satu lah ye nak post pun , kang ckp tamak plak .
hahaha . heyy bkn sng tahu nak rajin cmnie .

smlm sblum p Penang , aku dh keluaq dgn Anas and Yana , p Sunway sat , pastu p Tesco
padahal bukan ada apa pun , saja ja sbb lama tak jumpa .
lagi pun semenjak Jusco dh tutup , dh takdak hala tuju mna nak lepak . kehkeh
st g lepak Mcd hbis lah naik lagi berat aku , ingat senang apa nak kurus .
jadi , sblum kluaq aku suruh depa mai dulu rumah , sebab Yana tak biasa lagi tgok Adrian ,
Anas ja yg pnah tgok , tapi mcm biasa lah , anak teruna tuh bkn mau dkat perempuan , dia nak lelaki sahaja ya ! haha . gelak-2 mau , nak main lebih-2 jgn harap , berkenan lebih lagi dkat Anas . huahua . tapi tak sangka jugak Anas nie minat budak-2 .
okay good ~ ciri-2 lelaki idaman , sapa nak boleh tinggal no phone . eh ? 
haha . 
lepas lepak jap umah aku , terus gerak p Sunway Carnival Mall , dlm keta tuh mcm biasa lah Anas hingaq dkat Yana , ha lah kawan lama tak bawak keta , sekali bwk tergagap2 sikit , dok kena dgn Anas ja lah , haha . sabaq ja lah , kritik lebih hoo mamat nie .
sampai Sunway bukan beli apa sangat pun , cadang nak tgok wayang tapi tetiba Anas ajak p tgok dkat Gurney , aku pun okay lah sbb dia nak bawak kan .
pastu singgah Tesco jap cari topi dkat Adrian , gerak balik pun dlm pkul 6 , janji nak kluaq balik lps Magrib .
kebetulan bawak Zetty , survey lah skali wayang yang dia pun boleh masuk , sekali takdak . haih , sabaq ja lah .
kami nie jenis kalau keluaq takdak perancangan , agak nk p , terus ja p , tuh yg jadi gitu tuh , dlm keta dok pikiaq lah nk p mna , tetiba teringat Night Market , 
aku tak pernah sampai lagi pun , nama ja duk Penang .
hahaha .

lps dh bincang-2 , semua setuju , terus p Night Market , 
on the way tuh , mcm biasa , Anas bukan reti bwk keta pelan-2 , selagi dpt menyelit , dia masuk ikut dan , haha . aku ni ada satu penyakit kalau naik dgn dia , mesti berletiaq sambil tutup mata , kaki punya sejuk smpai nak terketaq . hahaha . serius takut bila tengok dia nak potong satu keta , seronok mmg lah , tapi takut tuh lagi banyak ,
tambah dkat selekoh nak naik Batu Feringghi , dh lah gelap , dgn keta pun banyak smlm , mentang-2 cuti kan . aku rasa kerajaan Penang nie patut tambah lampu jalan dkat situ , gelap dia Ya Rabbi , keta dpn mai pun bkn nampak . haih .
smpai situ , lps parking masuk lah Petronas jap cari ATM , konon nak beli lah sat g nie ,
Anas pun nak transfer duit lah apa lah ,
dh selesai semua , terus jalan p dkat Night Market ,

rupanya Night Market nie jenis panjang ya , berderet kedai , orang pun ramai , tambah foreigner kan , 
barang tayah cakap lah , memang murah , 
dari baju sampai aksesori , walaupun bkn ori kan tapi murah hokayy !
rambang mata tgok , tapi mata aku nie bukan jenis suka beli dkat diri , aku lebih bnyk tgok untuk little dear Adrian , ada lah jugak berkenan dgn satu kasut nie , tapi masa tuh mcm biasa was-2 . haha , sbb esok tuh nk p Padang Besaq , 
menyesal okay sebab tak ambil kasut tuh ! dkat Padang Besaq takdak pun kasut baby !
phewww , nanti nak p lagi , nk beli kasut ~
>> tengah banyak duit berlagak lah . haha

pada aku Night Market nie seronok jugak lah tapi aku bgi taw siap-2 , 
barang yang dia jual semua sama , yang beza harga ja ,
panadai tawaq , dapat lah murah ,
yang seronok tgok gelagat orang , punya ramai , sanggup pulak tuh bersesak ,
kami nie jalan tak jauh mna sngt lah , tuh pun dh sakit kaki , 
tambah aku pulak pkai kasut smlm , haih , slalu pkai selipar , ni nak p Gurney kengkonon , pkai lah kasut , melecet ohh kaki . heshh 
balik ja dari Batu Feringghi , mmg dh sah lah lalu lagi kat jalan tuh , yang kali nie nasib baik aku tak hempuk kepala Anas , sikit lagi nak senirih dgn bas ,
hoih punya bahaya . yang bas tuh pun gagah nak lalu malam-2 pahal tah ?
mcm nak tumbuk pun ada driver bas tuh .
sebelum balik singgah makan jap dkat Burger King , 
atas jambatan , bleh plakkk main racing dgn keta Cherry . haha
rasa mcm dlm Need For Speed , pling laju lah yang pernah aku tgok Anas bwk smlm , 
160 km okay ! atas jambatan , angin pulak tgh kuat .
puas lah walaupun aku mcm nk tershi shi dlm keta . haha . bangsa penakut ~

rasa-2 smpai situ ja kot dulu
aku tadak idea nak menulis , mamai lena pun dop hbis lagi
jadi kalau pening , pepandai lah baca . haha
nanti sambung next post pasal Perlis pulakk .
kbaii ~

Tuesday, 27 May 2014

Batal

Assalammualaikum !
hai Belogg .
mesti peliks jap apahal kan tetiba batal ?
haaa , kali nie memang tak dapek nak update pepanjang .
gua busy yaaa , mau cat rumah nie , 
oh yaa , aku dah nak pindah , lagi tak berapa hari ja , 
dalam hati nie taknak , tapi hm , takpa lah nk wat cmna kan .

ok back to the topic .
ingat tak aku ckp nak p holiday dekat Pulau Perhentian a.k.a Maldives .
uwaaa , nampaknya tak jadi .
sebab aku mabuk , naik keta ka naik bas ka muntah dh mcm hapa , naik bot lagi lahhh .
mau lembik ,
aku pun tak tahu lah cmna boleh dpt penyakit nie ,
hri tuh sampai ambil mc sebab aku dah tak tahan sngt masa nak balik Ipoh .
penangan mabuk yang menggila ,
tambah bila nak p berjalan ,
nie silap haribulan , nak p Perlis nie mmg aku yang drive , haha .
tak sanggup nak muntah lagi woi .

Ibu Ayah dari bagi p terus tak bgi ,risau katanya .
ha lah , jadi cmnie plak kan . 
hm , nmpknya kena batalkan jugak , tah tah Langkawi pun tak dpt nak p .
huwaa , apahal sadis sangat nie ?
aku nak p bercuti woi !
kalau telan ubat pun tak jadi , mmg bermimpi lah ,

tapi 
untuk Langkawi tuh akan diusahakan jugak , mana boleh tak p kan .
benda dah rancang lama kot dgn Umi , tak p rugi ja
so doakan lah mabuk aku nie hilang cepat ,
okay tuh ja nk bgi taw
sibuk .
bye 
oh muah .
haha
kbai 

Monday, 26 May 2014

Holiday timeeee !

Assalammualaikum!
yeahh ! dah tamat sudah paper ~
berakhirlah sem 4 dekat KPTM nie . wuuuu . mcm cepat je masa berjalan kan .
still teringat lagi kenangan masa orientasi ,
kenangan sem 1 masa tgh seronok , pastu sedih bila Ajim pindah , nangis aku . haha 
pastu cerita cinta tak kesampaian ,
eh , tuh rahsia lah , kenangan kena simpan dkat hati ja . kehkeh
naik sem 2 lagi lah , dpt kwn baru , pastu hilang kawan .
masa nie pun hilang kisah cinta . kakaka :P
naik sem 3 , pindah msuk rumah sewa buat pertama kalinya ,
belajaq hidup berdikari , new life , new friend ,
masa nie baru lah nak serius sikit dgn ehem ehem . 
sapakah ? rahsialahh , kang aku bgi taw sapa , tak pepasal dapat msj suruh padam terus blog! 
hahaha , garang ouhh Incik Beliau nie , aku pun scary movie gak dgn dia .
naik sem 4 , phew , dugaan bertingkat-2 dgn kehadiran assignment lah , projek yg susah mcm nakharom , sabaq ja lah .
so , sem 5 , bermula lah hidup praktikal ~
hm , doakan aku berjaya okayyy , jgn lah bagi aku dpt bos yg scary , tak koser makk nak nangis tiap hari . haha . aku kan sensitip lebihh .

jadiii !
untuk holiday kali nie , hm , selain jaga Muhammad Firash Adrian , jadi driver untuk parents aku , apa kataaaaa kita p melanconggg ?
kehkehkeh
ke mana ?
haruslah dekat sahaja , Penang ! bagi certain org , maybe dh tak best kot Penang nie
tapi bagi aku , still bnyk lagi tmpat nak explore . haha
well , masa dulu parents aku jarang nak bawak jalan-2 dekat Penang ,
bila dah beso nie , baru lah dapat .
tambah bila dh dpt kepercayaan untuk drive kereta Preve untuk ke sana .
weeee ~ happy siot , hengat senang parents aku nak bgi pkai keta berjalan-2 without them ? 
selain Penang , dlm kepala otak nie nak p Pulau Perhentian yang ala-ala Maldives tuh .
haha . dh bincang dgn parents aku , Alhamdulilah depa bagi ja , cuma sedia duit sendiri lah yeee , dushh ! ingat nak sponsor . haha .
kalau den tak dapek poie masa jadi student nie , den nk poie masa honeymoon ~
kakakaka . takmau dh Cameron ka , Melaka ka ,
just Pulau , sbb nak lepas sedih tak dpt p Maldives .
haha . whatever lah Nurin , macam lah ada org nak kahwin dgn you--

disebabkan cuti agak lama ,
usaha untuk kurus mestilah ada uolls ,
Alhamdulilah dh berjaya hokay turunkan berat badan ,
padahal azam berzaman dh kot , tapi baru tahun nie dapat realisasikan . kahkah
menangis tgok baju lama dpt pkai balik , muka pun dh tirus sikit . huahua
sabo lah dgn aku nie ha .

udah , stop ya tulisnya , capek deh ,
itu boss kecil cinta hati bangun sudah , kena layan dulu mcm Pewince , kau hado ?
haha . kalau ada yang baca , sabar eh , 
sbb kali nie aku post tah apa apa la haih .
penat 
bye 
muah sikit
kbai

 

Saturday, 24 May 2014

Busy bzz Busyy bzz

 Assalammualaikum !
Hola Belogg ~
Ya Allah lamanya tak menaip niee . rasanya last post dh janji nak selalu update kan tapi
janji hanya tinggal janji T_T
kehkeh . yang sebenarnya gua agak busy yaa 3 minggu sebelum nie .
mana dengan assignment lagi , projek lagi , tambah gua kan sem nie last sblum p praktikal
wajiblah busy kann .
sem depan pulak dh nak p praktikal 
huwaaa , sejujurnya dari hati aku amatlah takut 
nanti nak kena design bagai , mcm lah aku ni kreatif sngt .
kalau kreatif bab nak menjahanamkan boleh lah , ni kreatif nak cantik .
memang idok ler boleh kan . kalau sikit sikit , mungkin .
mungkin lahhh ~

tajuk kat atas takmau kalah betul , busy mcm kerja Perdana Menteri tuh
padahal student ja pun . hahaha
sesaja nak bagi kome ingat aku nie busy padahal hm
busy jugak lah . hahaha
sekarang nie tengah final exam , 
Alhamdulilah cuma 3 paper , tak mcm sem lepas ,
muka aku nie lah muka last sekali balik , benci tahu .
kali nie muka aku pertama sekali balik . kehkehkeh .
2 paper dah tumpas , sekarang nie tinggal satu paper ja lagi ,
hari Isnin nie , which mean tak smpai sehari lagi ,
pastu yehaaa , berambus lah kita ke Penang . huwaaaa .
taksabaq , rindu semua tambah dekat Si Abam Adrian , cinta hati gua tuh .
tunggu lah Internet Programming oi , gua sailang lu nanti *asah pisau*
tapi bila tamat ja exam , maka tamat lah jugak hari gua dekat Ipoh dengan geng 2728 , kalau nak tahu ni geng rumah aku kat Ipoh , haha 
lagi sehari ja pun nak beramah tamah bergurau senda bergelak ketawa mcm dunia nie kita yang punya , bergusti bergaduh segala ber lagi lah .
sedihnya , lagi pun aku kenai depa sejak sem 1 kot , even lain course tetap rapat , depa plak sem depan dh last , sebab nanti sem 6 praktikal , aku plak sem 6 baru ada balik dekat Ipoh . kira nie last sem kami semua sama sama lah , dih dih nya .
hmm , takpa , yang nie nanti kita buat post nah .
kehkehkeh , doakan aku kerajinan taww ~ muaah :D

cuti sem nie ingat nak buat backpackers , hm
tempat ?
belum diputuskan lagi tapi kalau ikut bincang-2 dgn Fatot tadi , mcm nk pergi
Pulau Perhentian a.k.a Maldives Malaysia !
so , dh review harga , bajet apa semua , okay boleh la kot bagi student mcm kami ni
tapi yang jadi masalah sekarang--
taktahu lagi sapa nak join selain aku dengan Fatot . haha
baru rancang je pun , tah jadi tah tak .
lagi pun aku nie ada satu penyakit
Penyakit was was ragu ragu , tambah bila melibatkan tempat , baju , kasut 
ah , semua benda yang perlukan pilihan .
haha . sampai nak pilih sabun mandi pun , aku boleh call Ibu tanya
sabun mandi mana yang aku nak beli ?
boleh mcm tuh ?
haha , tak pepasal asyik kena gelak ,
tapi bagus jugak lah , takdak ah aku nak p membazir tak tentu hala kan 
pernah sekali masa shopping seluaq , lagi satu aku nie jenis nak p mana kena berteman
kalau dak sampai sudah aku tak p , haha
budak rumah aku tension ja dengan aku , sbb selalu mmg depa jadi mangsa . 
kehkehkeh *gelak setan*
sambung balik -- habit aku masa shopping nie , aku sangat lah cerewet ,
kalau terkotoq ka , benang tercabut ka , memang aku suruh tukaq amik yang baru , 
tuh baru bab tuh , belum bab tak berkenan ,
member aku nie jenuh lah ikut aku pusing Jusco tuh semata mata nak cari seluaq , selai ja pun , dah lah masa tuh baru balik kelas , memang penat lah kan .
haha . depa nie pun sampai taktau dah nak kata , tunjuk tuh , aku p belek-2 , tak berkenan , jalan lagi , tunjuk lagi , tak berkenan jugak , sampai lah aku jumpa selai seluaq nie
depa nie sampai tahap ya kan aja apa aku ckp , siap ugut lagi , 
kalau yang ni tak berkenan , balik , nanti hang p beli sendiri 
aku yang cuak ( ala , lakonan ja pun :P ) terus amek , p bayaq ,
hahaha .
elok sampai dekat motor , terus depa kata nie kali terakhir depa teman aku sebab aku nie terlalu amat cerewet .
boleh ? kahkahkahkah , sampai sekarang depa dah tobat nak ikut aku shopping
hahaha . teruk sungguh aku nie .

kalau ikut banyak lagi jadi , hahaha , larat nak taip satu satu , aku nie pun bukan rajin sangat , huahua , nak post satu nie pun jenuh tunggu sampai rajin 
haih lah Nurin oi 

okay lah , dikesempatan ini , 
gua Nurin Athirah Binti Abdul Halim memohon kepada readers kalau ada lah kan
 doakan gua cemerlang dalam exam 
hampa jangan nak lupa pulak okay , sat g lps sembahyang , kalau ingat nama aku ,
doakan sekali taw supaya result aku boleh lah gempak , 
kehkehkeh , maseh daun keladi :D

jadinya jari ini hendaklah menutup tirainya kerana hari sudah lewat , aku pulak nak sambung bertweet nie ,
sompek lagi tuhh . hahaha
jumpa lagi next post yaaaaaaaaaaaa .
byebye :*

nah , berdarah mata tengok gambar kurus . haha
kbai