Pages

Ads 468x60px

Friday, 25 April 2014

Kenangan

Assalammualaikum :)
holaaaaaaaaa . okay hari nie nak story sikit pasal kenangan
tapi pendek ja kot sebab sekarang pun dh pukul 3 pagi hokayyy . 
jemah mmg suka update blog lelambat mcm kekura . haha

kenangan memang tak boleh dipadam ,
tapi kita sendiri boleh buat buat lupa , macam aku . hihi :P
tapiii! lagi buat lupa tuh , lagi dok ingat . haih .
takdak eraser ka ? nk padam hbis semua kenangan ni .
yg sakit tuh dah nak sama banyak dengan manis ,

aku ni adakala selalu terlupa
yang aku masih ada kenangan
teringat toksah cerita lah . sampai sakit sakit hati nie .
satu tahap dimana aku perlu , eh tak , WAJIB
buang semua kenangan tuh ,
atau
jadikan pengajaran .
kalau tak , sampai bila bila pun aku benci .
serius , aku taksuka nak ingat kenangan 
walaupun manis .
sebab aku akan terus ingat semua , tambah dengan apa yang mereka buat .
dan memang tepat dengan apa hampa tengah pikiaq .
kenangan bercinta of course
dan
kenangan kenangan lain .

selalu kalau teringat .
aku tengok balik apa yang pernah dibuat ,
lepas tuh cepat cepat tutup balik .
boleh gitu ?
sebab aku sorang ja rasa sakit tuh .

jadi
untuk hilangkan semua tuh dan of course jangan tiru aku :
  • padam lah apa yang patut ( gambar , hadiah , msj , etc )
  • buang segala benda yang boleh buat kita teringat 
  • kalau depa nak jadi kawan? kawan p lah tapi kawan mcm tak kawan taw!
  • tayah lah rajin sangat nak p melawat kawasan kenangan kalau dah taw nanti teringat yeh .
  • kalau kejam , p block depa kt fb . :P
  • paling penting : MOVE ON . ayuh tinggalkan kenangan! bina kenangan baru pulekk .
percaya pada jodoh .
macam aku ,
sebab tuh aku tabah
walaupun dalam hati memberontak bagai nak gila
sebab aku pun tak paham 
apa aku tulis sebenarnya 

lalok.
bye .



Wednesday, 23 April 2014

Dugaan Berkawan

Assalammualaikum !
hai readers , hai cik Belog ....
alahai , sorry okeh sbb lama tak update . 
mak jemah busy hokayyy
assigment bertingkek-tingkek 
tunggu masa nak menyembah tanah je lah sekarang niee .
haih .
cpt lah hbis semua nie
dah tak larat sngt okay .

ha ,
berbalik pada cerita ,
eh tajuk dekat atas tuhh . aku rasa memang semua orang pernah berhadapan kot
dgn dugaan bila berkawan .
oh i mean dugaan berkawan yg bukan couple-couple yoww ,
tapi berkawan baik , terutamanya dengan yang berlawanan jantina .
ehem apakah ?
maksudnya kalau untuk diri aku nie , lelaki lah .
sejak zaman sekolah lagi aku ada kawan baik lelaki sorang nie , 
dia sorang ja lah yg rapat dengan aku smpai ex-2 semua jeles hbis dgn dia .
kahkahkah . ha lah , dia sorg ja lelaki dlm group selain Mira dgn Yana , harus lah rapat kan .
tuh lah nk ckp , bila dah lama sangat berkawan nie
wajiblah ada benda yang timbul , aku tak nafikan jugak spnjg berkawan zaman sekolah ada ja masalah tapi takdak lah sebesaq nie okayy .

yang masalah kami nie pun bila masing-2 dh ada couple .
biasalah , bila kita ada kawan lain jantina , haruslah partner rasa tercabar , tergugat , tercemburu .
itu lah yang terjadi .
aku takmau lah cerita detail sangat sebab benda dh lepas dan dh settle pun , just ambil pengajaran ok
kita nie bila ada kawan baik , automatik taw perangai tuh jadi lain , mcm aku nie manja dalam kasaq tapi bukan semua orang paham , bersyukur gak lah sebab dpt kawan baik yang paham gila dengan aku nie , haha
nk dijadikan cerita , kami nie berempat , masing-2 berjauh , bila sekali sekala balik cuti sem 
wajiblah p merempat dekat kedai mana mana , lepak lepak , 
jalan jalan lagi lah , mmg selalu sangat .
sampai lah satu hari , si polan partner kwn baik aku nie jeles sikit lah dgn kami
sampai terjadi perkara perkara yang tak elok ,
tapi Alhamdulilah semua dh settle ,
nie tips aku nak bagi lah bila jadi cmnie okay 

  1. bawak berbincang dulu dengan kaum kerabat kawan kawan baik sebelum ambil apa-2 tindakan. kira kaji dulu lah sahih ka dak .
  2. diam dulu . jangan p balas hentaman dia buat , mungkin dia seteghess , atau tgh panas .
  3. tolerate sikit dgn dia . mungkin dia ada sebab kenapa jadi camtu . jangan terus menghukum .
  4. yang penting bersopan santun lah yee walaupun tengah panas :P
  5. bersemuka lah jalan paling senang . bincang hati ke hati apa yang tak puas hatinya sampai marah marah
  6. bila dh settle , terus tutup cerita dan jangan sesekali ungkit dah . kalau boleh berkawan lah okay .

yg tu ja yang aku boleh share .
bak kata pepatah
acewah jemah .
'buang yang keruh ambil yang jernih'
sekarang nie semua dh okay . takdak apa dah nk risau-2
cuma biasalah bila ada rsa bersalah , haruslah diam kan
its okay , take your time :)
kami sedia menerima maafmuuuu ~
kbai!


Sunday, 13 April 2014

Rindu...

Assalammualaikum..
hai pembaca *nerd sangat jemah nie*
okay lah . hari nie post syahdu sikit ~
pernah rasa rindu ? rasa yang mcm nk menangis dan lari balik rumah sekarang jugak ?
kalau pernah bagus , senang sikit nak menghayati rasa rindu aku nie . hihi :P
kalau tulis rindu dkat status ke tweet ke , org msti ingt 
"ala, rindu pakwe lah tuh" ,
ehh rindu tuh bukan utk pakwe je ehh . utk family , utk kawan pun boleh . heh

sekarang nie rasa rindu yang aku rasa is rindu gila dekat family 
especially dekat Muhd Firash Adrian . 
sapa dia ?
meh sini nak bagitahu sikit .
dia adik kecik kita lah , yang paling bongsu dalam family .
dan mestilah yang paling disayangi kan .
hehehe.
tapi gua tanak ar crita dlm post nie
nanti takdak idea dah nk post , pastu blog ni diam , pastu background belakang kena remove lagi
grrr ><
doakan lah yang aku rajin utk next post eyaaa ~

dah . sekarang nie aku cuma nk ckp ,
AKU IS RINDUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU ~
nak lari balik Penang sekarang jugakkkkkkkkkkkk ~
uwaaaaa :'(
kbai .


*latest pic dengan dia
menangis jemah tengok pipi sendiri , macam letak belon . --'

Saturday, 12 April 2014

pstt

Assalammualaikum
hai Cik Belog :)
dan hai jugak readers .
kalau ada yang baca blog nie lah kan . hihi :P
 pertama sekali , aku nak sangat minta maaf . yalah , harituh janji nak update blog sentiasa kan , tapi ai is tak buat . maaf sangat .
punca utama ialah MALAS ! pastu ASSIGMENT bertingkat-tingkat
tapi eh boleh plak online Twitter dgn FB hari hari . hmmpp
tapi apa pun . maaf okehh ! :)

bila buka blog tdi , terkejut sat .
background habis hilang . apakah ? kenapakah ?
mungkinkah sebab aku main download ja ? hm .
menyesal pulekk p remove background sebelum nie . konon takmau ingat kenangan lah , sekali , nie ha kau dapat !
padan muka mak jemah ! :')
takpa lah , pasnie aku kena sentiasa check kot blog nie .


ha!
sedaq tak sedaq lagi 3 minggu ja aku dh nk habis sem 4 . 
ohmaii how time flies!
bermaksud jugak aku terpaksa tinggal housemates aku .
aaaaaa , sedihnya!
nanti aku balik mai , hampa pulak nk p praktikal 
serius sedih gilaaa !
nanti mesti rindu sangat dekat Fatot , Mek , Adeq , Wana , Mira and Akak :(
dgn Mira n Akak lagi lah , bru nk rapat-2 last-2 aku pulak nk p praktikal
sadis betul lahhh .

hmmpp .
nanti kita cerita sedih sedih tuh .
sekarang .
kita fokus dengan pembinaan blog . acewah .
hiperbola tahap dewa sangat Nughin nie taw .
kakaka!
whatever , i still syg blog nie , sbb tuh susah nk lepas . 
kalau tak sayang , aku tutup blog nie ! buang terus apa yang patut . hahaha

dh , sekarang gua nk berundur diri dari terus mengarut .
hihihi
takdak idea sebenarnya *ngong*
jumpa next post .
kalau ada lah next post tuh . kalau ada.
bye